Als je het niet meer trekt…. GEEF!

Als je het niet meer trekt…
Als je het niet meer aan kan…
Wat doe je dan?

Het antwoord is: GEEF!

En in dit geval is dat echt simpeler dan dat het lijkt.

VerMOEid

Je bent druk, moe, hebt het gevoel altijd maar te moeten en merkt dat je al tijden geen voldoening haalt uit werkzaamheden of andere dagelijkse bezigheden.
Toch heb je zoveel te geven. Ook wanneer je ervaart dat het even wat minder met je gaat. Als je weinig energie voelt. Juist dan is het fijn om te geven. Zonder dat je er veel voor hoeft te doen. Het gaat om de verandering van energie. Of eigenlijk: energie weer laten stromen door de energie van geven in te brengen.

Iedereen kan geven

Voel je je somber of laag in energie? Bel die ene leuke vriend, vriendin, collega die altijd zo positief overkomt. Waarmee een gesprekje onder genot van een kopje koffie je al zoveel goed doet. De ander vindt het vaak ook erg leuk dat je aan hem of haar denkt. Je GEEFT aandacht. Je ZIJN. En in het gesprek je luisterend oor of misschien wel een tip of advies.

Kook eens een uitgebreide maaltijd met ingrediënten waar je als lang niet meer voor gekozen hebt of waarvan je meteen iemand in gedachten hebt die dit echt héérlijk vindt om vervolgens samen van te genieten, neem spontaan een bloemetje mee voor het eerstvolgende bezoek dat je aflegt, ruim je kast op en geef 5 kledingstukken of boeken bijvoorbeeld weg aan iemand die het goed kan gebruiken.

Ga in plaats van je ‘verplichte’ fitness ronde eens met een ander lekker lopen buiten of pak de fiets. GEEF jezelf tijd en ruimte. Sta open voor onverwachte ontmoetingen…

Verwacht niets, maar ervaar bij jezelf wat geven met je doet. Niet vanuit moeten maar geven vanuit je ZIJN.

Terugtrekken of jezelf IN- checken

Wanneer we ‘denken’ (ons hoofd) dat we het niet meer trekken, zijn we vaak geneigd om ons letterlijk terug te trekken. Af te zonderen. Lijstjes afmaken in dat wat ‘moet’ DOEN en snel op de bank ploffen om nu toch eens eindelijk te ontspannen… maar daar doen we maar slechts zelden energie van op.
Ook zonder je prestaties ben jij de moeite waard om jezelf ín te sluiten in het leven. Jezelf te laten zien, te delen en te ontwikkelen, vanuit je ZIJN. Het hoeft niet groot, het mag juist ook klein. Je hebt zoveel te geven.

Door DOEN en verbinding ERVAREN kan er weer ruimte in het DENKEN ontstaan. Even iets anders, omkering van de energie. Geven is verbonden met ontvangen. Wanneer je geeft, kun jij ook zoveel ontvangen.

En ontdek maar eens wat GEVEN jou kan brengen… en kun jij dat ontvangen?