Succes in 2019, hoe creëer je dat? – 5 tips!

Het is weer januari. Tijd van goede voornemens. Plannen, doelen en noem maar op. Nu is het woord voornemen al een ’tricky one’ wanneer je echt iets wil waarmaken… Het gaat uiteindelijk niet om dat wat jij je voorneemt. Niet dit jaar, niet deze maand of deze dag. Het gaat om wat jij doet in het NU. En niet wat je ooit allemaal van plan was. We maken het graag groot en veel. Zoals met het nastreven van succes. Maar wat is succes nu eigenlijk en hoe maak jij dat waar?

1. Wat is jouw succes?

Succes daar hebben we een beeld bij. Iets dat velen van ons nastreven. Maar wat streeft men dan precies na? Wanneer ik rond vraag dan verneem ik antwoorden als: ‘financieel onafhankelijk zijn, een goed lopend bedrijf, een leuke baan, een groot huis, mooie auto…’ Nog steeds zijn dit vage omschrijvingen. Maak het concreet. Wat betekent succes voor jou? Hoe ziet dit eruit? Wat zie je jezelf doen? Hoe voel jij je dan? Met wie deel je dat?

2. Ontdek je waarom

Ontdek waarom je iets graag wilt. Wat streef je na in je leven en waarom? Dat succes dat je voor ogen hebt, dat verlangen waar zit dit geworteld?
Wat maakt dat je dit graag wilt? Past het bij je innerlijke drive, je talenten en je ZIJN of wil je diep van binnen graag nog erkenning en bevestiging krijgen van anderen door ‘succesvol’ te zijn naar een beeld dat wellicht niet van jou is. Zal dat je dan uiteindelijk ook een succesVOL gevoel opleveren?

Wanneer je merkt dat je het bijvoorbeeld stiekem nog voor die erkenning doet zit je mogelijk vast in een oud patroon. En zoals met patronen: deze blijven zich herhalen totdat de kern ervan is aangeraakt.

3. Wat werkt voor jóu?

Leer, ontdek, volg, deel en luister naar anderen. Maar ontdek wat werkt voor jóu. Je bent geen mislukkeling wanneer een bepaalde formule of methodiek niet het resultaat oplevert dat je voor ogen had. Een ís geen succesvolle methode. Er zijn wél mensen die succesvol zijn. Zich succesvol voelen. Zich succesvol gedragen. Je bent een mens. Uniek in talenten en talenten en ervaringen. Haal uit een methodiek wat erin zit voor jou. Ontwikkel door. Ervaar. Combineer. Begin opnieuw. Ontdek wat en hoe werkt het vóór jou.

4. Durf jij eigenlijk wel te falen?

De allergrootste angst van de meeste mensen is dat het mis gaat. Plannen, Doelen, Dromen. Dat mensen daar dan wat van vinden. Dat je het niet goed gedaan hebt. Dat je afgaat… Falen. Het idee alleen al houdt het gros van de mensen tegen om het zelfs maar te proberen. Maar hoe kun je falen als je het niet eens probeert? Vertrouwen en angst lijken heel dicht bij elkaar te liggen. Mensen die wél stappen zetten richting nieuwe doelen en ontwikkelingen kennen ook angst. Angst is er altijd, en ook. Naast vertrouwen dus. Angst hoef je niet als excuus te gebruiken om af te stemmen op durf en vertrouwen. Zie jezelf als onderweg. Je zet stappen. Je bent in beweging. Blijf in beweging. Vallen hoort erbij. Het is een natuurlijk onderdeel van het leven. Kijk maar naar een dreumes die leert lopen. Er gaan allerlei essentiële ontwikkeling aan vooraf om überhaupt tot lopen te kunnen komen. Dan die eerste stappen. Het wiebelen, het vallen, het hoort bij beweging. Allemaal ervaring die je opdoet en ervoor zorgt dat je balans weet te houden. Falen mag, moet!

5. Durf te voelen

Verbinden dat doe je middels voelen. Voel wat er in je leeft. Je kern, je zijn. Hoe meer je daarmee in verbinding kunt zijn, hoe meer jij jezelf naar buiten kunt brengen. Het maakt je echt én onderscheidend. Durf je talenten te laten zien en te ontwikkelen. Stem regelmatig af op je binnenwereld om die krachtige verbinding te voelen. Vandaar uit kun je ook verbinden met de ander. Wanneer we ons namelijk laten (af)leiden door de buitenwereld bestaat het gevaar dat we het idee krijgen dat we zoals anderen moeten zijn, we nog niet genoeg zijn, steeds weer ergens naar toe moeten. We raken uit verbinding met onze kern. Van binnen kun je voelen dat je al succesvol BENT. Jij, gewoon omdat jij er bent. In alles wat en wie je bent. Dat was je al vanaf het moment dat je bent geboren. Puur, kwetsbaar, krachtig en levenslustig tegelijkertijd. Alles erop en eraan. Je succes kun je ZIJN door te voelen dat je dat al BENT.

Kun jij hulp gebruiken bij het creëren van jouw persoonlijk succes? Staat je op dit moment iets in de weg om succesvol jezelf te ZIJN?

Ik help je graag!

Vraag vandaag nog je eerste gratis sessie aan!