waarmaken

Ik ben er nog!

Het is een tijdje geleden dat ik een berichtje heb geplaatst op deze website. Dat had een goede reden: in oktober is onze jongste telg, een gezonde zoon Niek geboren. Op dit moment is hij zes weken jong en geniet ik nog van mijn verlof.

Terugblik

Het is alweer december… ik weet niet hoe jij dat ervaart, maar ik merk dat ik altijd denk: nu al? Een heerlijke, gezellige maand. Maar ook de laatste van het kalenderjaar. Tijd om ook eens terug te blikken. Vaak beginnen we het nieuwe jaar met doelen, voornemens,  verlangens die we nu echt eens waar gaan maken. Maar… lang niet altijd gebeurt dit. Legio mensen hebben jaren lang dezelfde voornemens op 1 januari.

Vanuit het hoofd

Veel voornemens en doelen worden dan ook be-dacht.  Een besluit vanuit het hoofd, omdat je vind dat het moet. Dat je het anderen ziet doen of dat jij je met anderen vergelijkt. Maar wat past écht?

Zelf had ik wel wat wensen in januari. Maar hoe het écht loopt is niet altijd hoe je het bedenkt. Dit jaar mochten wij ook nog een kindje ontvangen. Een wens die er al langer was, maar of het ook zou uitkomen dat weet je gewoon niet van te voren. Gelukkig heb ik jaren geleden al doelen bedacht vanuit enkel en alleen mijn hoofd los gelaten. Met name omzetdoelen. Natuurlijk is het handig om een plan te hebben maar het mag op zoveel onderdelen echt kloppen met elkaar. Vaak zie ik ondernemers die vooral cijfers hebben staan in hun doelen. Mijn bedrijf ben ik niet gestart vanuit financiële motieven. Groei is fijn, maar wel belangrijk dat je op verschillende vlakken kunt groeien. Dat financiën dan ook mogen groeien is gezond, maar geen hoofddoel. Gelukkig maar want wanneer er weer een baby bijkomt, doe je letterlijk een stapje terug. En kan ik zeker zeggen dat mijn wensen die ik had met mijn bedrijf ook zeker zijn waargemaakt. Zo heb ik o.a. flinke verdieping (en sneller resultaat) in mijn sessies kunnen aanbrengen doordat ik de opleiding die ik het jaar daarvoor heb volbracht in de praktijk heb weten te brengen. En is het gelukt om een training op te zetten (spiegelend en systemisch coachen), een grote wens!

Balans

Dit is alleen maar gelukt omdat hij mij lukte dichtbij mijzelf te blijven. Voelen, doen en ook durven stilstaan is essentieel om in balans te zijn en blijven. En daarbij ook: steeds als gezin. Nu 6 personen die allemaal verlangens, doelen en wensen hebben. Dankzij die groei van ons gezin leer ik ook zoveel over mijzelf en groei ik als mens. Je kunt naar mijn idee het één niet los zien van het ander.

Alles doet er toe

Alles en iedereen. Tot in de kleinste details. Denk maar het stoten van je allerkleinste teen, je voelt het toch echt 😉

Zo is het ook met opstellingswerk. Dit zet ik in tijdens mijn sessies. Er komt nooit iets naar boven wat men ‘echt niet wist’. Maar wel iets waarvan je niet bewust was, of niet bewust dat het voor of tegen jou werkte op deze wijze. Welke plek je innam in je gezin van herkomst, welke angsten of ideeen je ouders hadden, een opmerking van een leeftijdsgenootje, noem maar op…

In een opstelling  sta je daar juist bij stil, om vervolgens weer in beweging te kunnen komen. Niet vanuit het hoofd, maar meer een beweging waar je naar verlangt, wanneer je de blokkade hebt kunnen zien en voelen. Dat vervolgens bijna als vanzelf kan gaan.

Klinkt simpel, en eigenlijk is het dat ook maar natuurlijk heb je af en toe een spiegel nodig. Een moment waarop je mag stilstaan en voelen. Een moment waarop de juiste vragen worden gesteld.

En jij?

* Heb je in 2019 kunnen doen waar je van droomde?
* Heb je die ene stap gewaagd die je al zo lang van plan was?
* Is het je gelukt om te doen wat jij je had voorgenomen?

En hoe voelt dit voor je?

Hoe ga jij 2020 in?

♡ Wil je in 2020 wél waarmaken wat je al zo lang van plan was?
♡ Mis je durf en wil je wel ontdekken wat je nu werkelijk nog in de weg staat?
♡ Zou je meer in het hier en nu willen leven en minder vanuit je hoofd, lijstjes en dingen die moeten?
♡ Meer ontdekken van jezelf?

In januari ben ik weer te vinden in de praktijk!
Ik help je graag je eigen antwoorden ontdekken middels o.a. spiegelende coaching en opstellingen. Een effectieve manier om direct inzicht in je patronen en blokkades te krijgen én dit om te buigen. Je kunt mij nu al mailen of bellen om een afspraak te maken.

Ik ont-moet je graag!