De uitdaging niet uit de weg gaan

 

Ondernemen is zoiets als verzinnen, beginnen, ervaren, verbeteren, aanscherpen, succes hebben, onderuitgaan en toch weer opstaan en doorgaan.
Al die processen…
Soms weet je precies wat je wil en hoe je dit het beste kunt bereiken.
Soms… ook even niet!

Het loopt niet

Vandaag sprak ik in de praktijk een ervaren onderneemster. Ze vertelde dat het niet loopt zoals ze graag zou zien. Noemde miscommunicatie, kleine irritaties, dingen die niet lekker open op het moment…
als reactie hierop is haar gedrag dat ze overal op in wil springen, letterlijk hier en daar reparaties uitvoeren.
Maar welk gevoel zit er onder?

Ze vertelt mij: ik weet het gewoon even niet!

Haar hoofd is al duizenden oplossingen aan het verzinnen. Het ‘lek’ moet boven is haar drive.
Maar… hoe voelt het om het even niet te weten?
En welke uitdaging ga je uit de weg door niet stil te willen staan bij dát gevoel?

Balans

Alles draait om balans in het leven. Ook in het ondernemen. Het ‘loopt’ wanneer energie in flow is. Balans is namelijk niet een vast of stilstaand gegeven. Balans is in de juiste mate in beweging ZIJN. Op het moment dat het hoofd teveel mag regeren, dan zijn we onze binding kwijt. Het vertrouwen kan dan niet meer gevoeld worden.
En..je raadt het al. Alles wat dan ‘maar’ gedaan wordt vanuit de angst reactie om maar weer grip te krijgen werkt zelfs een beetje averechts. Medewerkers die niet positief reageren op haar raad of aanwijzingen of het maar niet ‘lijken’ te begrijpen.

Alles wat zich afspeelt in je omgeving is een manifestatie van jouw binnenwereld.
Bewust voelen bij dat wat triggert –> bij deze onderneemster: de lading van het niet weten. Want het bleek dat zij vond dat zij het wel moest weten. Want waar waren we anders? Ik wil het oplossen, voel mij verantwoordelijk en als het niet lukt faal ik…

Het vertrouwen weer kunnen voelen

Als nog redelijk jonge ondernemer (nu 7 jaar) merkte ik dat ik het zelf wel geruststellend vond. Niet de worstelingen van deze ervaren onderneemster. Maar het heerlijke feit dat we toch vooral in de eerste plaats gewoon mens blijven. En dat bij tijd en wijle er dus periodes zijn wanneer het even niet zo lekker loopt.
Dat je dus uitgenodigd wordt om je bedrijf en dus vooral ook jezelf weer in balans te brengen.
Klopt het nog wat ik doe?
Wat geeft energie?
Wat kost energie?

Hoe waardevol is het wanneer je voor jezelf, de lading rondom het ‘falen’ er af kunt halen en dit je vervolgens weer bij het vertrouwen brengt? Wanneer je dit weer kunt voelen kom je bij je innerlijke drive. Je waarom.
En als JIJ deze weer kunt voelen, kun je anderen daar in meenemen!
De onderneemster die ik spreek bevestigd dit. Natuurlijk is dit tijdelijk, ik herken het van eerdere periodes. Maar toch als je erin zit is het even minder prettig. Ik weet ook dat het mij veel zal brengen wanneer ik dit vol aanga. Ik kan er altijd weer door groeien, en het bedrijf ook!

 

Wil jij ook meer succes op persoonlijk of zakelijk vlak?
Vraag een eerste GRATIS inspiratiesessie aan!