Het alsmaar draaiende wiel…toch eens stil zetten

Je hebt het niet slecht. Een leuke relatie, lieve kinderen, prima baan, je komt niets tekort… En toch…?

Het voelt niet ok dat je energie meer dan eens ‘zomaar’ helemaal op is.  Dat je daarom juist kribbig reageert naar je liefsten.

Soms bekruipt je dat gevoel van, wat is er nog meer in de wereld? Wat kan ik nog meer ontdekken van mijzelf? Een andere baan of onderneming maar tja… hoe doen we dat nu nog? Zou dat wel voor je weggelegd zijn?

Maar je gaat ‘gewoon’ verder

Je wilt er ook zijn voor je kinderen die je nu juist nog zo nodig hebben. Naast dit alles zijn er vrienden, familie, sport en hobbies die je ook allemaal bij wil houden. Het is druk, je ervaart druk, je bent blij als het allemaal loopt zoals het moet lopen. En als dat het niet doet, voelt het rot, misschien zelfs wel alsof je gefaald hebt.

Over- leven

Velen van ons zijn in deze tijd aan het over-leven i.p.v. leven. We reageren op elkaar, op dat wat er verwacht wordt of dat wij denken dat er van ons verwacht wordt. We ervaren sociale druk of maken ons erg druk.

Is het roer omgooien dan hét antwoord?

Ik pleit niet voor morgen je vaste baan opzeggen. Al je zekerheden in de ban.

Wel daag ik je uit te blijven onderzoeken wat je waarden zijn in het leven. En hoe je daar uiting aan geeft. We zijn en blijven als mens in beweging. Dat heet LEVEN. Dat is geen rechte lijn. Dat is nooit af. Het is normaal om meer te willen ontdekken of ervaren. En dan vooral vanuit jezelf en voor jezelf. Niet om meer succes of geld (of niet als doel op zich).

Wel omdat je er een rijker mens door wordt in andere opzichten. En daar worden de mensen in je directe omgeving dan ook weer blij van.

Voelen is the key

Wat als we meer in contact kunnen zijn met dat wat we voelen? Wat er in ons leeft?

Juist dat waar we zo vaak aan voorbij gaan on het dagelijks leven. Voelen in afstemmen, bewust zijn, in verbinding met de taal van je innerlijk. Je kompas.

Gevoel maakt dat jij je kunt verbinden. Met jezelf. Met de ander. Met het leven. Wij zijn leven. Ieder mens. En je hebt de power om te creëren. Naar eigen inzicht, wensen, verlangens, creativiteit.

Alleen we weten niet meer zo goed hóe. We zijn verwijderd geraakt van dat innerlijk kompas.

Het alsmaar draaiende wiel stop zetten.

We kunnen heel veel willen. Maar wil jíj dit echt? Of is het een idee, gedachte of overtuiging van de buitenwereld, je ouders, voorouders waarmee jij je geïdentificeerd hebt?

We weten het niet.

Veel mensen weten helemaal niet wat zij willen. Ze denken te weten wat ze willen en jagen heel wat na. Maar een dikke bankrekening of een mooi huis blijken niet voldoende te zijn voor het ervaren voor het gevoel van échte voldoening. En helaas lijkt het er in deze tijd op dat we pas stil staan wanneer we daartoe worden gedwongen.

Durven stil staan. Stil zijn. Durven luisteren naar de stilte, je kern, je centrum. Dat wat je ervaart in je lichaam. Dat wat je ervaart aan emoties. Dat wat je ervaart wanneer jij je echte angsten aan durft te kijken. Wat ligt daar onder allemaal verscholen?

De cliënten in mijn praktijk laat ik stil staan.

Terug op de plek, naar de ervaring die minder leuk was. Maar wel de wortel voor de verwarring van nu. Dat wat maakt waardoor zij het nu niet meer lijken te weten wat zij willen.

Voelen is nodig om in verbinding te zijn. In verbinding met alles wat er in jou leeft.

Door tijd te nemen om stil te staan, vind ook jij je eigen antwoorden. Antwoorden die je helpen dichter bij jezelf te zijn. Stilstaan om te mogen zijn brengt je verder. Geen antwoorden uit het hoofd. Geen verwachtingen, of overtuigingen. Een gevoel. Een verlangen. Een beweging die gevolgd wil worden.

Jij bepaalt de richting

Wanneer je uit het hoofd kan en mag en jij weer verbinding kunt maken met dat wat er ín je leeft breng je vanuit pure creatie kracht, intentie en potentie het wiel in beweging. En bepaal jíj de richting.

Niet omdat je altijd exact weet wat je tegen zult komen. Wel omdat je in verbinding kunt ZIJN met wie je bent. Vertrouwen kunt voelen omdat je ook bang mag zijn. Het ‘weten’ voelen omdat je het ook even niet mag weten. De stroom aan gedachten stop zetten en ruimte maken.

Meer ruimte voor JOU!

Zet jij het wiel af en toe bewust stil? Om in verbinding te ZIJN met wie je bent? Hoe?