SuccesVOL jezelf zijn 10 tips!

  1. Jíj bent degene die jou kan helpen! Werk met mensen waarvan jij denkt dat zij je verder helpen, kies voor wat bij jou past en durf af te gaan op daar waar jij je goed bij voelt. En nee, dat is niet altijd de makkelijkste weg. Wanneer je met mensen werkt die het beste met je voorhebben prikken ze ook door je maskers en trucjes heen. Dat doet soms een beetje pijn maar vaak helpt het je ook veel verder.
  2. Geloof in dat wat niet zichtbaar is – geloof in toeVAL – dat het je toe-valt. Toeval bestaat. Je hoeft niet zo op zoek in het leven, ontvankelijk zijn. Alles is er al. Maar kun jij het zien? Voelen? Ervaren? Creëren door wat jij gelooft. Wat je gelooft is WAAR. Zo creëer jij je eigen waarheid. Dat wat voor jou werkt.
  3. Voel dat alles met elkaar samenhangt. Begrijp dat het leven tegen je spreekt doormiddel van diverse signalen. Communicatie is tweezijdig. Zo binnen zo buiten en andersom. Dit besef zal je enorm helpen. Het geeft je leiding over je eigen leven, vooral hoe je omgaat met dat wat je tegenkomt. En tegelijkertijd begrijp je dat dit groter is dan jij zelf. Wat je uitzend krijg je terug. Je bent zo krachtig!
  4. Durf los te laten. We hechten ons aan een baan omdat wel daar nu eenmaal ‘goed’ zitten of hebben een grote investering gedaan dus dat moet er eerst uitgehaald worden… Ergens voel je allang dat het niet werkt voor. Het kost je dan vaak veel energie om toch door te zetten. Durf andere keuzes te maken en te ontdekken wat wél werkt voor jou.
  5. Like and love yourself. In deze tijd willen we vooral likes van anderen. Wees je ervan bewust dat je liefde en bevestiging niet bij een ander kunt ‘halen’. Doe het voor jezelf. Like jezelf en geef jezelf de bevestiging die je goed kunt gebruiken.
  6. Alles is al heel. ALLES. Ook jij. Je hoeft nergens naar toe, er MOET niks af, gedaan of behaald worden. Werk voor jezelf of aan jezelf omdat je er gelukkiger van wordt. Niet omdat je voelt dat er een bepaald doel behaalt moet worden. Als je gewend raakt om lijstjes af te werken, is het werkt nooit af. Er ontstaat altijd weer een nieuw lijstje.
  7. Wees eerlijk. Naar jezelf en naar de ander. Je mag iets lastig vinden. Je mag dat uitspreken en delen. Je mag hier tijd voor nemen, aankijken en aangaan. Schuif de minder leuke kanten of uitdagingen niet stiekem onder het tapijt. Dat kom je vroeg of laat weer tegen. Zie het ook niet als blokkade op je weg naar succes. Het helpt je verder.
  8. Maak je eigen spelregels en handel daarnaar. Spreek uit naar mensen waar je mee bent en samenwerkt hoe en wat je wél wilt.
  9. Leer je ingevingen uitspreken. Die BAM. Dat idee dat er zomaar is. Die knuffel die je het liefst aan degene naast je zou willen geven. Nu. Omdat het zo in je opkomt. Deel dat. Die in-gevingen zijn er niet zomaar. Die vallen je toe 😉
  10. Er zijn geen grenzen: DEEL je DROOM! Vertel het zoals je het echt voelt en wenst. Je verlangen. Je hoeft je niet in te houden. Je mag grootste dromen hebben. Je mag deze waarmaken. Wen er maar aan!

En.. vooruit nog eentje dan: nummer 11 wil ik nog toevoegen omdat ik deze als ontzettend belangrijk ervaar. Dankbaarheid. Toon je dankbaarheid. Zeg dank je wel voor alles wat je toekomt. Wat er allemaal is. Er is zoveel, we zijn zo rijk. Dankbaarheid voelen, uitspreken en delen maakt nog meer mogelijk! Schrijf maar eens een week lang iedere dag drie dingen op waarvoor jij dankbaarheid kunt voelen. Wedden dat je er heel VOLdaan bij zult voelen?